Ulehčete přírodě na Den Země

Přepadne vás někdy během procházky lesem touha posadit se na pařez a jen tak pozorovat cvrkot? Po několika minutách rozpaků možná pocítíte zvláštní klid a oči si najdou kopeček mechu po němž si to vykračuje mravenec se svým těžkým nákladem. Stěží v sobě potlačíte touhu ulehčit mu těžkou práci a přenést jej blíže k cíli jeho cesty.  Z uší vám spadnou pomyslná sluchátka a šumění listí v korunách stromů, zpěv ptáků a včel jakoby zesílí. Bílá kůra bříz ožije abstraktními obrazci. To k vám promlouvá příroda. Dokonalá v každém detailu a přesto překvapivě křehká.

Oslavte letošní Den Země tím, že ulehčíte přírodě a naší krásné modré planetě. Představte si svět bez plastových obalů, chemikálií jež ničí vodní zdroje, módních kolekcí, jejichž životnost se podobá té jepičí i hromad jídla, jež končí nesnědené v útrobách popelnic. Nechte se inspirovat myšlenkami filosofie zero waste. Opusťte blahobytný konzum, neúměrně zatěžujícího životní prostředí a nasedněte na vlnu minimalismu. Místo věcí hromaďte zážitky, pro zeleninu a ovoce vyrazte na trh, v pekárně oslňte ručně šitou taškou na chléb a oprašte staré kuchařské recepty. Balkón proměňte v bylinkovou zahrádku a ze slupek od pomerančů vytvořte čistící prostředek vonící exotikou.

Ani při minimalistickém stylu života si nemusíte odpírat drobné radosti. Potěšte se třeba originální dřevěnou miskou, vázou nebo šperkem zrozeným v české rodinné dílně Woodlaf. Zcela v duchu filosofie zero waste tu vznikají jedinečná umělecká díla, vyrobená výhradně z recyklovaného dřeva z českých lesů, sadů a zahrad. Váš domov tak prozáří malá mistrovská díla vonící přírodou. Potěší vás energií surového dřeva i detaily letokruhů. Domů vám přijdou v krabici z recyklovaného papíru. Piliny z výroby poslouží k vytápění řemeslné dílny i jako hřejivá podestýlka domácím mazlíčkům. Na příštím pikniku vám tak zeleninový salát s domácími bylinkami, podávaný ve stylové dřevěné misce Woodlaf, zachutná jako nikdy dřív. 

 

https://www.woodlaf.cz/drevena-miska-idared-jablon/

Ručně vyrobené dřevěné misky zcela v duchu filosofie zero waste.

Příroda pro nás znamená opravdu mnoho a proto pro výrobu dekorací a šperků využíváme pouze a výhradně dřevo spadlých stromů z českých zahrad a lesů. 

Zachovejte s námi přírodní rovnováhu a koloběh, který tu máme již tisíce let. Děkujeme! Váš tým Woodlaf.cz

PS: Vyrobeno pouze v jediném kuse, tak neváhejte!